Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és eredménye is 5%-kal nőtt 2017-ben. Az egy részvényre jutó eredmény 79 Ft. A Társaság Igazgatósága döntött arról is, hogy osztalékként a teljes eredmény kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2017-ben 26,2 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 5%-kal magasabb az előző évhez képest. Az export 21%-os növekedés mellett, 11,1 milliárd Ft-ot tett ki, amely 42%-a az ANY Csoport forgalmának. Az EBITDA 1%-kal növekedett, 24 millió Ft-tal több volt az előző év korrigált eredményéhez képest. A nettó eredmény 1132 millió Ft, ami 5%-kal, 56 millió Ft-tal nagyobb az előző évinél. Az EBITDA margin továbbra is 12%os. Az egy részvényre jutó eredmény 79 Ft.

„2017-ben újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Az ANY Biztonsági Nyomda Csoport árbevétele meghaladta a 100 millió dollárt. A növekedést egy olyan nemzetközi piacon tudtuk elérni, ahol a legmodernebb informatikai szolgáltatásokat kell kombinálni az innovatív okmánybiztonsági elemekkel ahhoz, hogy versenyképes termékeket kínálhassunk. A piac értékeli fejlesztéseinket és ennek hatására a Nyomda export tevékenységéből származó bevétele évről évre nő, 2017-ben elérte a 44 millió dollárt. Az Igazgatóság értékelte a Társaság gazdasági helyzetét és az elmúlt évekhez hasonlóan, újra arról döntött, hogy a megtermelt eredmény kifizethető osztalékként, így a Közgyűlésnek részvényenként 79 Ft osztalék kifizetését javasolja.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.