Profit szempontjából történetének egyik legerősebb első negyedévét zárta az Állami Nyomda. 2008 első három hónapjában az előző év azonos időszakához képest 7%-kal, 257 millió Ft-ra nőtt a Társaság mérleg szerinti eredménye. A bázis időszakhoz viszonyítva az exportárbevétel is emelkedett. A hatékonyságnövelő program kapcsán vállalt céloknak megfelelően, az EBITDA margin 12,6%-ról 15%-ra nőtt.

Az Állami Nyomda 2008 első negyedéves mérleg szerinti eredménye 257 millió Ft volt, amely 7 százalékos növekedés 2007 hasonló időszakához képest. Az EBITDA 7 százalékos, 30 millió Ft-os emelkedéssel elérte a 469 millió Ft-ot. Az EBITDA margin igen jelentős mértékben, 2,4%-kal, 15%-ra nőtt. Az eredményt tekintve a Társaság eddigi legsikeresebb első negyedévét tudhatja maga mögött. Az Állami Nyomda nettó árbevétele 3,1 milliárd Ft volt, ami 10%-os csökkenés a bázisidőszaki értékhez képest. Ennek oka a szezonálisan megszokottnak tekinthető első negyedévi okmánymegrendelések visszaesése és a hagyományos üzleti nyomdaipari termékek árbevételének csökkenése. Ugyanakkor az export területén kismértékű növekedés történt, a kivitel 2008 első negyedévében 310 millió Ft volt. A profiltisztítás eredményeként tovább csökkent a hagyományos nyomdatermékek gyártása, míg a kiemelt hozzáadott értékkel bíró termékszegmensek aránya az árbevételben 90%-on stabilizálódott.

„Elődöm, Gyergyák György úr nagyszerű örökséget hagyott rám, többek közt egy innovatív termékportfoliót. A mi feladatunk, hogy ezeket a termékeket az információbiztonság kihívásainak is megfelelő szolgáltatásokká fejlesszük, amivel a jövőben még biztonságosabbá tehető a személy- és termékazonosítás.”mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója. „Jól indult a második negyedév, dinamikus árbevétel növekedéssel számolunk. Az eredményes növekedést fókuszba állító stratégia biztosítja az idei évre vállalt legalább 900 Ft-os EPS elérését.”

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések