A válság ellenére a bázisidőszakkal azonos árbevétel és növekvő export jellemzi az Állami Nyomda idei első negyedévét.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2009. első negyedévi nettó 3,1 milliárd Ft-os árbevétele megegyezik az előző év azonos időszakával. Az export árbevétel 607 millió Ft volt, ami a teljes árbevétel 19%-a. A 447 millió Ft-os EBITDA 5%-kal ugyan elmarad a kiugróan erős 2008-as első negyedévitől, de még így is meghaladja a korábbi évek adatait. Az EBITDA margin 14,3%. Az üzemi eredmény 277 millió Ft, a mérleg szerinti eredmény 242 millió Ft volt. A nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens annak ellenére emelkedett, hogy 2008-ban kiemelkedő tételt jelentett a márciusi népszavazás.

Az Állami Nyomda Nyrt. a román és bolgár közös vezetésű vállalkozását 2009. január 1-től teljes mértékben bevonta a konszolidációba. A lépés eredményeképpen a Társaság a jövőben az üzleti célok elérése érdekében hatékonyabb management-támogatást valósít meg az Állami Nyomda csoporthoz tartozó cégeknél.

„Az elmúlt évek szisztematikus külföldi építkezése, az Állami Nyomda csoportszintű fejlesztése biztosította, hogy sikerrel vegyük a közelmúlt kihívásait. A jelen helyzetben célunk, hogy 2009-ben fenntartsuk az elmúlt évben elért jövedelmezőségi szintet.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések