Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 17%-kal növekedett 2018-ban. Az egy részvényre jutó eredmény 79 Ft. A Társaság Igazgatósága döntött arról is, hogy osztalékként a teljes eredmény kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2018-ban 30,5 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 17%-kal magasabb az előző évhez képest, amelyből az export 11,1 milliárd Ft-ot képviselt. Az EBITDA 3 milliárd Ft-ot, a nettó eredmény 1,14 milliárd Ft-ot tett ki, így az egy részvényre jutó eredmény 79 Ft.

Eredményes évet zárt a Nyomda. A dinamikus növekedéséből nem csak a hazai, hanem az export értékesítés is jelentős mértéket képvisel. Minden harmadik forint a külpiacokról származik, amelyben egyre jelentősebb a biztonsági termékek és az okmánykártyák aránya. A személyi jellegű ráfordítások összegét 548 millió Ft-tal növeltük, annak érdekében, hogy a magasan képzett munkatársakat megtartsuk. A 2018-as év eredményét csökkentette egy, az év végén elszámolt céltartalék is, amely egyszeri tétel nélkül a nettó eredmény 7%-kal növekedett volna az előző évhez képest. Ahhoz, hogy a jövőben továbbra is meg tudjuk tartani ezt az egészséges növekedést, jelentősen hozzájárul a már épülő, új üzemcsarnokunk, amelybe újabb kapacitásokat telepítünk.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.