Az előző év azonos időszakához képest, 2007. I. félévében az Állami Nyomda Nyrt. üzemi eredménye 37%-kal nőtt, amely egyrészt a fejlett technológiát, nagyobb hozzáadott értéket jelentő biztonsági termékek árbevétel növekedésének, másrészt a javuló jövedelmezőségnek köszönhető. Az előző év azonos időszakához képest 30%-kal emelkedett az exportból származó árbevétel, amely így elérte a 649 millió Ft-ot.

Az Állami Nyomda 2007. I. féléves konszolidált nettó árbevétele 6,7 milliárd forint, amely 100 millió forinttal haladja meg a 2006. év azonos időszakának forgalmát. Az előző évi parlamenti választási nyomtatványok árbevételének egyszeri hatását kiszűrve, a növekedés 7,8%-os bővülésnek felel meg. 940 millió forintra nőtt a konszolidált EBITDA összege, mintegy 184 millió forinttal haladta meg az előző év azonos időszakának eredményét. Mindemellett az EBITDA margin elérte a 14%-ot, 2,6%-os emelkedést mutatva az előző félévhez képest. Az exportértékesítés 2007. I. félévében tovább nőtt, mintegy 649 millió forintra emelkedett a kivitelből származó árbevétel a stratégiai célországoknak – Lengyelország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Csehország és Ukrajna – köszönhetően.

„A 2006-ban megindult tendenciák 2007. első félévében tovább folytatódtak: az export árbevétel terve-ink szerint növekedett, a stratégiai termékek és szolgáltatások iránti kereslet továbbra is magas, mindemellett okmánybiztonsági és informatikai kutatás-fejlesztési tevékenységünk erősítésének köszönhetően saját fejlesztésű termékeink is egyre nagyobb piacokat hódítanak.”– mondta Gyergyák György, az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója. „Stratégiai célunknak megfelelően a fő hangsúlyt a fejlett technológiát és hozzáadott értéket képviselő termékek gyártására helyeztük, valamint elkezdtük az alacsonyabb jövedelmezőségű termékek, legfőképpen a hagyományos nyomdaipari termékek gyártásának csökkentését. Az igazgatóság elfogadta a management részvényopciós program alapelveit.”

Az Állami Nyomda Nyrt. 2007. I. féléves gyorsjelentése innen letölthető.

További információ:
Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes Telefon: 431 1222

Letöltések