Dinamikusan növekvő árbevétellel és eredménnyel zárta a 2006. év első negyedévét az Állami Nyomda Nyrt. A társaság I. negyedévi konszolidált nettó árbevétele 48%-kal 3,3 milliárd forintra, míg mérleg szerinti eredménye 47%-kal 216 millió forintra növekedett az előző év hasonló időszakához képest. Kiemelkedően növekedett az exportértékesítésből származó árbevétel, amely közel háromszorosa a 2005. bázis időszaki forgalomnak.

Az Állami Nyomda Nyrt. 2006. I. negyedévében 3,3 milliárd forint IFRS szerint konszolidált nettó árbevétel és 391 millió forint EBITDA mellett, 248 millió forint üzemi eredményt és 216 millió forint mérleg szerinti eredményt ért el.

A biztonsági termékek és megoldások árbevétele 2006. első negyedévében 1,2 milliárd forintot tett ki, amely duplája a bázis időszaki teljesítménynek. A kártyagyártásból és megszemélyesítésből származó árbevétel 605 millió forint, amely több mint kétszeresére emelkedett a 2005. év hasonló időszakához viszonyítva. A nyomtatványok gyártásából, megszemélyesítéséből és adatfeldolgozásából származó árbevétel 1,06 milliárd forint, amely 140 millió forinttal több, mint a bázis időszakban.

Az Állami Nyomda 2004 és 2005 folyamán közös vállalatokat, illetve leányvállalatokat alapított Romániában, Bulgáriában, Oroszországban és Szlovákiában, termékeivel összesen 17 országban van jelen. A regionális vállalatok eredményessége mindhárom stratégiai területen – műanyagkártyák, biztonsági termékek és üzleti nyomtatványok – jelentős javulást mutat. Az export értékesítés aránya a teljes árbevételben a 2005 első negyedévi 3,6%-ról 2006 első negyedévére 7,3%-ra emelkedett.

Gyergyák György az Állami Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a társaság 2006. I. negyedéves eredményeit kommentálva elmondta:
”Regionális növekedési stratégiánk sikerességét az első negyedéves eredményeink is igazolják, hiszen célországainkban (Lengyelország, Románia, Bulgária, Szlovákia, Csehország és Ukrajna) több, mint 215 millió forint értékben értékesítettük termékeinket, miközben export megrendeléseink folyamatosan növekednek. 2006-ban is kiemelt figyelmet fordítunk folyamatos kutatási fejlesztési tevékenységünkre. Az első negyedévben számos olyan nagy példányszámú terméket is gyártottunk, amelyek nyomtatásához az Okmánybiztonsági Laboratórium által előállított biztonsági festékeket is felhasználtuk. Nem sokkal a gyorsjelentés publikálása előtt kaptuk meg a MasterCard EMV chipkártyák megszemélyesítésére vonatkozó tanúsítványát,
amellyel ismét egy új, nemzetközi piacokon is versenyképes terméket tudunk előállítani”

További információk:
Az Állami Nyomda Nyrt. 2006 I. negyedéves gyorsjelentése innen letölthető.

Csák Zita Capital Communications Tel: 266 0199

Letöltések