Valljuk be, nem csak az elmúlt időben, szinte évek óta együtt élünk a hamisítványokkal. Persze már fel sem kapjuk a fejünket, ha hamis Nike vagy Adidas cipőről hallunk. Megmosolyogjuk, ha hamis iPhone6 mobilról vagy iWatch okosóráról szólnak a hírek. De hogy már egy egész IKEA áruházi kínálatot hamisítanak, az már tényleg nem semmi! Komoly aggodalommal tölthet el bennünket viszont, ha hamis, könnyen lángra gyúló építési anyagokról hallunk.

Azonban ma már a hamisítás nem csak márkás termékeket érinti, megjelentek a hamis mobilalkalmazások, amelyek nevei nagyon hasonlítanak az eredeti, népszerű termékre, viszont könyörtelenül begyűjtik személyes adatainkat.

Sokszor és sok helyen elmondtuk, hallottuk már, hogy termékeink és személyiségi adataink védelme nem csak a kieső bevétel vagy egy-egy spam levél miatt fontos. A hamisítók a legféltettebb értékeinket, termékünket, magát a márkát támadják. Ez pedig a hitelesség elvesztéséhez vezethet. Az internet korában a rossz hír nagyon gyorsan terjed. Cégként ilyenkor gyorsan kell reagálni és megnyugtatni a piacot, személyesen magát a felhasználót a márka megbízhatóságáról. Azonban ezért tenni is kell!

Csak tökéletes terméket készítsünk, hiszen ebbe bízik az Ügyfél!

Örök igazság, de ha nem lehet magát a terméket is gyorsan megkülönböztetni a hamistól, akkor nem is igazi a márka, így ne nagyon csodálkozzunk, ha a jövőben nem nagyon fizetnek majd érte.

Már a vásárlás előtt adjunk támpontot az Ügyfélnek!

Nagyon fontos, hogy szinte másodpercek alatt el lehessen dönteni, hogy a termék hamis-e vagy sem. Több dologban bízhatunk. Az egyik maga az eladás helyszíne. Lássuk be, ez is korlátozott, hiszen nem mindig tudjuk, hol értékesítik majd termékünket. A másik a címke, ami sok lehetőséget támogat. Az igazán jó biztonsági címkegyártók (az ANY Biztonsági Nyomda ilyen) már rendelkeznek olyan tapasztalattal, hogy szinte minden anyagra tudnak ajánlani öntapadós biztonsági címkét. Nem kell félni, van megoldás, akár fémet, fát, szövetet vagy egyéb különleges anyagot kell megjelölni, azokra azonosító címkét tenni.

Elektronikusan is kövessük a termékeket!

A mobiltelefonok és az alkalmazásban használt kamerák segítéségével magát a végfelhasználót is megkérhetjük, ellenőrizze a terméket mielőtt megvenné. A biztonsági címkére nyomtatott QR kód összekötve a gyártási adatbázissal többlet információkat adhat a felhasználónak, hogyan ismerheti fel a hamisítványt, illetve mi különbözteti meg az eredetit.

Gyártsunk jót, jelöljük és ellenőrizzük a termékeket!

A felhasználható biztonsági anyagok, festékek, papírok garmadája áll rendelkezésre. De csak akkor hatásos, ha ezeket a biztonsági elemeket ellenőrizzük is. Ezek költsége elhanyagolható az okozott kárhoz képest és hát itt vannak a felhasználóink is, akik szívesen segítenek a hamisítványok felkutatásában. Nem kell tartani tőlük, segíteni fognak, hiszen a márkához hű közösség teszi értékessé termékünket, akik a közösségi oldalakon megosztják és emelik termékünk vagy szolgáltatásunk felhasználói élményét.

Az ANY Biztonsági Nyomda szakembereinek az a tapasztalata, ha minél több az elrettentő erő vagyis, minél több biztonsági elemmel védjük és minél szélesebb körben ellenőrizzük a termékeket annál nagyobb a hamisítások visszatartó ereje. A hamisítók egyszerűen továbbállnak, ha tudják, hogy nagyon nehezen tudják utánozni azt a biztonsági címkét, amit szinte egy mobillal, vagy egyszerű kézi ellenőrző eszközzel szinte bárki ellenőrizhet.

Itt áll egy friss példa arra, hogy védhetjük dokumentumainkon szereplő információkat is:

Még több információért, különleges megoldásért és szakmai tanácsért látogasson el weboldalunkra: www.any.hu