EMV kártyák gyártására és a kapcsolódó komplex szolgáltatásokra kötött szerződés az Állami Nyomda az MKB Bank-kal. A többszázezer EMV chipes bankkártya gyártása még az idén elkezdődik.

Határozatlan idejű szerződést kötött az Állami Nyomda Nyrt. és az MKB Bank Zrt. chipes EMV bankkártyákkal kapcsolatos szolgáltatásra. A komplex csomag a bankkártyák elkészítésén túl magába foglalja azok megszemélyesítését, a chipek programozását, valamint a bevezetéshez szükséges tanácsadói tevékenységet. A szolgáltatást a kártyákhoz kapcsolódó levelek elkészítése, borítékolása és más szükséges nyomtatványok gyártása teszi teljessé. A projekt során többszázezer chipes bankkártya készül, amely jóval magasabb biztonsági színvonalat képvisel a jelenleg még elterjedtebb mágnescsíkos kártyákhoz képest.

Az EMV VISA és Mastercard bankkártya-gyártói és megszemélyesítői engedéllyel rendelkező Állami Nyomda jelenleg is több olyan kártyafejlesztésen dolgozik, amelyek a nemzetközi trendeket tartják szem előtt. A fejlesztések fókuszában olyan korszerű technológiák állnak, mint az NFC (near field communication), amely a közeli jövőt jelenti a kontaktus nélküli fizetési eljárások tekintetében.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések