Felvásárolta az Állami Nyomda a biometrián alapuló, speciális technológiai jogokkal rendelkező Techno-Progress Kft-t. A tranzakcióval olyan know-how-ra tett szert a Társaság, amely tovább erősítheti pozícióit a személyazonosítás terén.

Az Állami Nyomda Nyrt. 25 millió Ft-ért megvásárolta a Techno-Progress Kft 100%-os üzletrészét. A fel-vásárlás célja elsősorban olyan innovatív megoldások megszerzése volt, amelyek a jövőben verseny-előnyt biztosítanak az Állami Nyomda számára. A megállapodás értelmében Közép-Európa egyik vezető biztonsági nyomdája olyan know-how-hoz jut, amely kiválóan illeszkedik az iparágban megfigyelhető fej-lődési irányokhoz. A biometrikus azonosítás terén egyedülálló technológiai jogokkal rendelkező cég megszerzése jelentősen növeli az Állami Nyomda innovációs lehetőségeit. A kiemelkedő fejlődési poten-ciállal rendelkező terület megerősítése nagyban hozzájárul a Társaság egyik fő profiljának számító biz-tonságos személyazonosítás fejlesztéséhez.

„A felvásárlással elsősorban olyan speciális technológiai jogok használatát szereztük meg, amelyek a biztonsági nyomdaiparban elengedhetetlen fejlesztésekhez szükségesek. A trendek egyértelműen bizo-nyítják, hogy a biometrián alapuló személyazonosításé a jövő. Éppen ezért itt komoly siker érhető el egy-egy újszerű, innovatív megoldás kifejlesztésével, bevezetésével.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések