Örömmel számolunk be arról, hogy a Nyomdászokért Alapítvány közhasznú szervezet, melyben sok önkéntesünk tevékenykedik, ez évben is sikerrel megrendezte balatoni gyermektáborát. 17 nyomdaiparban dolgozó család gyermeke nyaralhatott egy hétig Balatonföldváron, olyan környezetben, amely felejthetetlen élményt nyújtott mindenkinek.

Ez a nyár kicsit más, mint a többi, sokat kellett figyelni a helyes higiéniára, a gyermekek oktatására és a viselkedési szabályok betartására. Azonban a Balaton vize, az élmények és a gyönyörű parkos környezet most is tökéletes volt, a programok pedig feledtetni tudták az elmúlt hosszú időszak bezártságát is.

A szállásul szolgáló üdülő saját közvetlen sekély vízű parttal, játszótérrel, trambulinnal, kiváló konyhával és kellemes büfével biztosította a megfelelő és biztonságos környezetet egy felhőtlen nyaraláshoz, a szakképzett pedagógusok pedig megtöltötték izgalmas tartalommal ezt a hét napot. A közös vonatozás alkalmával azonnal megköttettek a barátságok, melyre a gyermekek sokáig emlékezni fognak, mint a kirándulásokra, a közös fürdőzésekre, a naplementére, és persze a játékokra és mulatságokra is, sokan közülük ebben a táborban jártak először a magyar tengernél. A tábor idejére a jó idő is megérkezett, egy délutáni vihart leszámítva csodás napos és meleg időben volt része a csapatnak.

A Nyomdászokért Alapítvány Kuratóriuma és Elnöke ezúton köszöni meg a sok-sok támogatást, amelyet cégektől és a magánszemélyektől kapnak egyaránt, ez a tábor sem jöhetne létre a segítségük nélkül.

Az ANY Biztonsági Nyomda több nyomdászgyermeke is részt vett az egyhetes programon, pozitív visszajelzéseik alátámasztják az előbb olvasottakat. Az alábbiakban egyikük beszámolóját közöljük, ezzel is tanúsítva a tábor sikerességét:

Nekem a Balaton a Riviéra!

Nagy Lara vagyok, 10 éves és idén először voltam balatoni táborban. A vonaton már izgatottan vártam, hogy életemben először megpillantsam a Balatont. Csodálatos kép tárult elém, amikor Balatonföldvárra beértünk. Elfoglaltuk a szobákat és elkezdődött a 6 napos táborozás. Tanáraink nagyon jó programokat állítottak össze nekünk. Sokat kirándultunk, megnéztük a Balatonföldvári Hajózástörténeti Kiállítást és Kilátót. Voltunk hófánkozni, bobozni és kézműveskedtünk. Nagyokat sétáltunk, fagyiztunk, pancsoltunk a Balatonban és megtanultam biliárdozni is. Esténként a kikötőből csodáltuk a balatoni naplementét. Finomakat főztek a táborban, mindig tele pocakkal hagytuk el az ebédlőt. Életre szóló emlékekkel és nehéz szívvel búcsúztam el az utolsó napon a Balatontól, ezt a tábort sosem felejtem el.

Üdvözlettel: Lara

Bízunk abban, hogy jövőre is tudósíthatunk a Nyomdászokért Alapítvány immár több évtizedes hagyományáról, a Balatonon megvalósult gyermektáborról.