Az Állami Nyomda Nyrt. elnyerte az egyik legmagasabb hazai biztonsági minősítést, és tovább bővítette nemzetközi bizonyítványait is.

Egy biztonsági nyomda sikerének egyik záloga az iparági standardok, tanúsítványok és minősítések követelményeinek teljesítése. Ezek a keretek teszik lehetővé, hogy az iparág szereplői garantálni tudják termékeik és szolgáltatásaik biztonságát. Az Állami Nyomda stratégiájának fontos részét képezi a technológiák és a követelmények változásához igazodó bizonyítványok megszerzése.

Ezen az úton 2011 októberében újabb mérföldkőhöz érkezett a Társaság, mely elnyerte az egyik legmagasabb biztonsági minősítést, azaz megszerezte a Nemzeti Biztonsági Felügyelet által kiadott „Szigorúan titkos!” minősítést. Mindez azt jelenti, hogy az Állami Nyomda adatbiztonsági rendszere garantálja a minősített adatok felhasználásának és zárt tárolásának biztonságát a legmagasabb minősítési szintig. Emellett a Nyomda elnyerte a NATO „Titkos!” és az EU „Titkos!” minősítést is, amely nemzetközi megítélése szempontjából bír jelentőséggel.

Az elmúlt évek fejlesztési és beruházási program eredményeként ma a Nyomda a minősített adatkezelés igen magas szintjére ért. Ezt olyan minősítések és engedélyek megszerzésével érte le, mint az ISO 9001, 14001 és 27001, az EMV MasterCard és VISA bankkártya-gyártói és megszemélyesítői engedély, a CWA 14641 High Security Printer tanúsítvány, az AQAP 2110 tanúsítvány vagy éppen a MasterCard CQM minősítése.

Letöltések