eIDMagyarországon 2016. január 1-jén megújult elektronikus személyazonosító igazolvány került bevezetésre, amelyet az ANY Biztonsági Nyomda által vezetett konzorcium szállít.

Az ujjlenyomatot is tartalmazó kontaktus nélküli chipkártya nem csak biztonsági megoldásaiban újult meg, hanem számos elektronikus funkcióra is alkalmas, használható elektronikus aláíráshoz, adó- és társadalombiztosítás azonosításhoz, valamint e-úti okmányként is alkalmazható. Az új okmány szűk hét hónap alatt készült el; a világon sehol nem készítettek ilyen rövid idő alatt ilyen komoly biztonsági funkciókkal rendelkező okmányt. A megújult személyazonosító igazolványt 16 biztonsági elemmel védik, többek között Braille-írással, transzparens hologrammal, biztonsági alnyomattal, változó lézerképpel, lézergravírozott okmányszámmal, metalizált hologrammal, optikailag változó tulajdonságú ábrával és kétdimenziós vonalkóddal.

A magyarországi okmányreform kezdete óta az ANY Biztonsági Nyomda részt vesz a hazai okmányok gyártásában, – köztük az elektronikus útlevelek – megszemélyesítésében is. A Társaság a magyarországi okmányok készítése mellett az izlandi és az albán vezetői engedély nyomtatását is végzi.

Letöltések