Jelen dokumentum a PSZÁF által jóváhagyott hirdetés, melyet az Állami Nyomda Zrt. (folyamatban lévő cégnévváltozás bejegyzését követően Nyrt.) („Társaság”) bocsátott ki a Társaság részvényeinek a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény szerinti, a Budapesti Értéktőzsdére tervezett magyarországi tőzsdei bevezetésével összefüggő tájékoztatásként. A jövőbeni tájékoztatót csak a PSZÁF általi engedélyezést követően lehet majd közzétenni. Ezesetben a közzététel helye a Társaság honlapja ( www.allaminyomda.hu ) lesz. JELEN DOKUMENTUM NEM MINÕSÜL TÁJÉKOZTATÓNAK A HIRDETÉSBEN SZEREPLÕ RÉSZVÉNYEK VONATKOZÁSÁBAN, EZÉRT TARTÓZKODJANAK A JELEN HIRDETÉSRE ALAPÍTOTT BÁRMILYEN AJÁNLATTÉTELTÕL.

Sajtóközlemény

Az Állami Nyomda csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde Tőzsdeképes Cégek Klubjához

Budapest, 2005. október 11. – Az Állami Nyomda Zrt. (folyamatban lévő cégnévváltozás bejegyzését követően Nyrt.) („Állami Nyomda”) csatlakozott a Budapesti Értéktőzsde által alapított Tőzsdeképes Cégek Klubjához. A társaság úgy gondolja, hogy a tőzsdei jelenlét jelentős előnyökkel járhat a hazai vállalatok számára, ezért az elmúlt időszakban minden olyan lépést megtett, mely szükséges feltétele lehet egy a jövőben tervezett tőzsdei bevezetésnek.
Az Állami Nyomda stratégiai célkitűzéseivel összhangban, piaci súlyának növelése érdekében 2004 és 2005 folyamán közös vállalatokat, illetve leányvállalatokat alapított Romániában, Bulgáriában, Oroszországban és Szlovákiában, termékeivel összesen 17 országban van jelen.

A társaság növekedésének jövőbeni finanszírozása érdekében az Állami Nyomda 2005. szeptember 22-én megtartott közgyűlése támogatta a társaság tőzsdei belépésének lehetőségét. Ennek érdekében a közgyűlés határozatot hozott a társaság nyilvános részvénytársasággá történő átalakításáról.

Gyergyák György, az Állami Nyomda vezérigazgatója a társaság Tőzsdeképes Cégek Klubjához történő csatlakozása kapcsán elmondta: „Az Állami Nyomda erőteljes növekedési tervei, innovatív újításai jelentős pénzügyi forrásokat igényelnek. Amellett, hogy a társaság a növekedéshez jelentős saját forrásokkal rendelkezik, továbbra is folyamatosan vizsgálja a növekedés finanszírozásának különböző alternatíváit. A Tőzsdeképes Cégek Klubjához történő csatlakozásunkat is ezen folyamat részének tekintjük. Véleményem szerint az Állami Nyomda vállalatirányítási rendszere, működésének átláthatósága már ma is megfelel a tőzsdei cégekkel szemben támasztott követelményeknek. ”

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a BÉT által 2003-ban elindított kezdeményezés, a Tőzsdeképes Cégek Klubja, újabb elkötelezett taggal, az Állami Nyomdával bővült. A Klub a már nyilvánosságnak bemutatkozott társaságok mellett összesen mintegy 40 céget tudhat tagjai sorában. A bővülő klubtagság és a közeljövőben várhatóan parkettre lépő cégek megerősítik, hogy kezdeményezésünk helyes volt és az elmúlt hónapokban folytatott aktív lobbitevékenységünk, a Tőkepiaci törvény módosítása és a kormánnyal egyeztetett tőkepiac élénkítő intézkedések együttes eredményeként, végül kedvező környezetet teremt a tőkét a nyilvános piacon bevonni szándékozó társaságok számára” – fejtette ki Horváth Zsolt, a Budapesti Értéktőzsde vezérigazgatója.

Az Állami Nyomda az elmúlt időszakban számos olyan regionális tendert nyert, illetve nemzetközi megrendelést kapott, amely hozzájárul a külföldi piacokról származó árbevételének növeléséhez.

A társaság konzorciumi partnereivel – a román Tipoholdinggal és a Tipo Directtel – együtt 2005. októberében megnyerte az Electrica román áramszolgáltató társaság számlaegyenleg megszemélyesítésére kiírt két pályázatát, mely átlagosan havi 2,7 millió küldemény megszemélyesítését és borítékolását jelenti.

Az Állami Nyomda Albániában alvállalkozóként vesz részt az új műanyagkártya alapú vezetői engedélyek és a kibocsátói rendszer szállításában. A megbízás célja, hogy korszerű okmánybiztonsági megoldásokat alkalmazó jogosítványt vezessenek be a délkelet-európai országban. A társaság leszállította az első 100 000 db vezetői engedélykártyát és űrlapot, valamint júniusban a kibocsátói rendszer is beüzemelésre került.

További információ:
Bodó Teodóra Budapesti Értéktőzsde Tel: 429 68 66
Csák Zita Capital Communications Tel: 266 01 99

Kapcsolódó anyagok címszó alatt elérhető:
Az Állami Nyomda – TCK sajtóközlemény és háttérinformációk
Az Állami Nyomda bemutatkozik – a társaság prezentációja

Letöltések