Az Állami Nyomda az elkövetkező két évben várhatóan 509 millió vényt szállíthat, nettó 407,2 millió Ft értékben az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak.

Az Állami Nyomda az Európai Unió hivatalos lapjában meghirdetett, nemzetközi tenderen nyerte el az orvosi vények gyártási jogát. A közel két évvel ezelőtt kötött vényszerződés 384 millió db gyártására szólt, amelyet később az OEP az igények emelkedése miatt, 126 millió darabbal kiegészített. A jelen-legi tender már összesen 509 millió vény szállításáról szól, amely a két évvel ezelőtti eredeti kiírást 33%-kal haladja meg. A biztonsági elemeket is tartalmazó vényekre az Állami Nyomda az orvos ne-vén, címén és azonosítóin kívül egyedi sorszámot, vonalkódot is nyomtat. A Társaság átlagosan na-ponta 1 millió vényt személyesít meg és több száz dobozba csomagolva küldi el a mintegy 40 000 orvos által megadott címre. Az Állami Nyomda Magyarországon és a közép-kelet európai régióban is kimagasló tapasztalattal rendelkezik a nagytömegű, egyedi adatokkal megszemélyesített nyomtatvá-nyok előállításában. A Társaság külföldi leányvállalataival együtt, naponta közel 6,5 millió különböző biztonsági- és üzleti nyomtatványt személyesít meg.

A két évre szóló szerződés árbevétele az Állami Nyomda legnagyobb, a forgalom 34%*-át kitevő biz-tonsági termékek és megoldások termékkategóriájában jelenik meg. A szegmens árbevétele 2006. első kilenc hónapjában 3610 millió Ft volt, amely 58%-kal több mint a tavalyi év hasonló időszakában. A PIRA nemzetközi piackutató cég tanulmánya szerint, az Állami Nyomda Magyarország legnagyobb és a CEE régió második legnagyobb biztonsági nyomdája. Kutatásuk szerint, a biztonsági nyomtat-vány piac az elkövetkező 2-3 évben dinamikusan, évi 16-17%-kal fejlődik a CEE régióban.

Állami Nyomda Nyrt.

További információ:
Zsámboki Gábor általános vezérigazgató-helyettes Telefon: 431 1222

* 2006.Q1-Q3 IFRS szerint konszolidált adatok

Letöltések