Az Állami Nyomda Igazgatóságának döntése alapján, a Cégbíróság 2013. február 1-jei hatállyal az Állami Nyomda Nyrt. nevét ANY Biztonsági Nyomda Nyrt-re változtatta.

Az Állami Nyomdát 1851-ben alapították Temesváron. A Társaság 20 évvel ezelőtti privatizációját követően dinamikus fejlődésnek indult, és mára nem csak Magyarország, hanem a régió meghatározó biztonsági nyomdája is lett. A cég neve idehaza és külföldön is egyaránt összeforrt a biztonsággal, a minőséggel és az innovációval. A nemzetközi biztonsági minősítések, a munkatársak szakértelme és a referenciák alapján a Társaság megállja a helyét nem csak a hazai versenypiacon, hanem a külföldi kormányzatok megrendeléseiért folyó versenyben is. A Társaság tulajdonosai között kisebb-nagyobb mértékben mindig is volt állami tulajdon, azonban ez az elmúlt 20 évben tartósan 5% alatt maradt. A vonatkozó törvényi rendelkezések szerint az Igazgatóság úgy döntött, hogy a Társaság nevét megváltoztatja.

 A 162 éves cég – eddigi tevékenységét megtartva –2013. február 1-jétől ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. néven folytatja tevékenységét. A Társaság rövidített neve ANY Nyrt, amely alapján nem változik tőzsdei azonosítója. A Társaság címe és székhelye is változatlan, hivatalos internetes elérhetősége pedig megegyezik munkatársai email azonosítójával, az any.hu címmel.

 „Az Állami Nyomda cégnév az egyik legrégebbi vállalati név Magyarországon. Büszkék vagyunk arra, hogy egy olyan cég hírnevét öregbíthettük idehaza és a világban, amely elsők között nyomtatott bélyeget a világon és számos nemzetközi és hazai elismerést kapott munkájáért. Azonban tudjuk nem csak a történelemnek, hanem részvényeseinknek is felelősséggel tartozunk, ezért munkánkat az új cég névvel újult erővel folytatjuk azért, hogy minél jobban és hatékonyabban megfeleljünk a nemzetközi és hazai piac elvárásainak. A jövőbeni fejlesztések fókuszát a hagyományos biztonsági nyomdaipar termékei mellett, egyre nagyobb mértékben a kártyák, az adatok és tranzakciók biztonságos kezelésére fordítjuk.” – mondta Zsámboki Gábor, a Társaság vezérigazgatója.

 

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

korábbi nevén Állami Nyomda Nyrt.