Az előző, tíz évvel ezelőtti népszámláláshoz hasonlóan 2011-ben is az Állami Nyomda Csoport nyerte a nemzeti és uniós szempontból is kiemelt jelentőségű esemény kérdőíveinek gyártására és a kapcsolódó logisztikai feladatok ellátására kiírt közbeszerzést.

A Központi Statisztikai Hivatal által, a 2011. évi népszámlálás nagypéldányszámú kérdőíveinek nyomdai előállítására, csomagolására és szállításárakiírt közbeszerzést az Állami Nyomda Csoport nyerte. A kérdőívek segítségével az ország lakosságáról begyűjtött adatok a következő tíz évben alapot jelentenek a különböző statisztikák elkészítéséhez, így jelentősége mind nemzeti, mind pedig uniós szempontból is kiemelkedő.

A KSH-val kötött 2011. november 8-ig szóló�két szerződés összértéke nettó 215 millió Ft. A nettó 161 millió Ft értékű első szerződés alapján a Nyomda készíti el, csomagolja és szállítja le a szükséges kérdőíveket. A másik, nettó 54 millió Ft értékű szerződés értelmében a Társaság leányvállalatával, a Gyomai Kner Nyomda Zrt-vel közösen végzi a kapcsolódó gyártási és logisztikai feladatokat a népszámlálás segédleteire, egyéb nyomtatványaira vonatkozóan.

„Elsősorban szakmailag és presztízs szempontokból is fontos számunkra, hogy egy ilyen, az egész országot érintő eseményben részt tudunk venni, és a tíz évvel ezelőtti népszámláláshoz hasonlóan, idén is az Állami Nyomda gyárthatja ennek a társadalmilag fontos tevékenységnek a nyomtatványait. Az elmúlt évek beruházásainak köszönhetően nyomtatványgyártási kapacitásunk ma már eléri a napi 4 millió oldalt, ami tekintve ez irányú tapasztalatainkat is garancia arra, hogy minden magyar állampolgárhoz a megfelelő időben eljussanak a szükséges kérdőívek.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések