Az árbevétel, az eredmény és az EBITDA tekintetében is erős harmadik negyedévet zárt az Állami Nyomda, ezzel az év elején kommunikált ütemnek megfelelően javulnak a társaság pénzügyi mutatószámai. Az export 31%-os növekedése is hozzájárult az első kilenc havi 12,6 milliárd forintos árbevétel eléréséhez.

Az Állami Nyomda 2010. első kilenc hónapjának nettó árbevétele 12,6 milliárd Ft, amely 2,9 milliárd Ft-tal (30%-kal) haladja meg az előző év hasonló időszakának forgalmát. A változást a stratégiai termékszegmensek árbevételének jelentős bővülése okozza: a biztonsági termékek, megoldások forgalma 1,1 milliárd Ft-tal (+34%), a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 0,5 milliárd Ft-tal (+26%), míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens 1,2 milliárd Ft-tal (+39%) növekedett. Az export árbevétel 2010. első három negyedévben meghaladta a 2 milliárd Ft-ot, amely így az előző év hasonló időszakához képest 31%-kal növekedett.
Az Állami Nyomda Csoport 2010. év első három negyedévében 493 millió Ft-os nettó eredményt könyvelt el, amely a társaság által tavasszal kommunikált előrejelzéssel összhangban van.

„Megítélésünk szerint igen erős negyedévet zártunk, amely hozzájárult az első három negyedéves halmozott pénzügyi mutatószámok javulásához. Az elmúlt évek mintegy 10 milliárd Ft-ot meghaladó okmánybiztonsági-, informatikai fejlesztései és beruházásai biztosították, hogy a Nyomda a régió megkerülhetetlen iparági szereplőjévé vált. Emellett a közeljövőben megjelenő új termékeinkkel és szolgáltatásainkkal pedig továbbra is a biztonsági nyomdaipar leginnovatívabb cégei között maradunk.”mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések