Állami Nyomda: újabb megrendelések

Az Állami Nyomda Nyrt. szerződést írt alá a népszavazással kapcsolatos nyomtatványok gyártására, szállítására, és újabb megrendelést kapott az ír kormánytól. Ezek együttes értéke mintegy nettó 400 millió Ft.

Az Állami Nyomda Nyrt. a 2008. március 9-re kiírt népszavazás lebonyolításához szükséges nyomdai termékek és szolgáltatások biztosítására írt alá szerződést. Ennek keretében 8 500 000 választópolgár számára készíti el a biztonsági elemekkel ellátott szavazólapokat, és 11 000 szavazókör részére biztosítja a szavazástechnikai anyagok, nyomtatványok gyártását, csomagolását, kiszállítását. A szerződés értéke nettó 284 millió Ft. Magyarországon az Állami Nyomda több évtizede vesz részt a választási nyomtatványok és az ehhez kapcsolódó speciális biztonsági és logisztikai feladatok ellátásában. Nemzetközi referenciái között megtalálhatók a magyarországi választásokhoz hasonló nagy projektek, mint az elmúlt években a Bosznia-Hercegovinába, és a Koszovóba gyártott különféle választási nyomtatványok.

A Társaság a megnövekedett biztonsági igények hatására, számos külföldi biztonsági nyomtatvány, illetve okmánykártya gyártását végzi. Ennek keretében az ír kormány Szakképzési és Munkaügyi Hatósága további megrendeléssel egészítette ki az egy évvel ezelőtt kötött szerződést. Mivel a 2007-es megállapodás alapján a 3 évre tervezett mennyiség felét már az első évben megrendelték, ezért a szerződést megújították. A biztonsági elemekkel ellátott Safepass, munkaügyi kártyák gyártására és megszemélyesítésére vonatkozó megrendelés a következő két évben, további 110 millió Ft-ot jelent.

A közelmúltban az Állami Nyomda az írországi tender mellett sikeresen szerepelt az albán jogosítvány, a szlovák egészségügyi kártya gyártására kiírt pályázatokon is, megrendelést kapott Romániából egyedi biztonsági festékek szállítására is. Ez azt bizonyítja, hogy a Társaság biztonsági termékei és biztonsági informatikai megoldásai, megszemélyesítési tevékenysége Európa több országában is versenyképes.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések