Az új lengyel személyazonosító kapcsán rendezett konferencián mutatta be az Állami Nyomda E-ID fejlesztését. A fejlesztést Mirosłav Kulpa, a Társaság lengyel szakértője mutatta be a POLSAT NEWS televízióban.

2010. március 18-án, Varsóban rendezett „NEW pl.ID” elnevezésű konferencián a világ vezető biztonsági nyomdái mutatták be elektronikus személyazonosítási koncepcióikat. Az Állami Nyomda szakértői – Mirosłav Kulpa és Kalauz Kristóf – előadásukban bemutatták a Nyomda azonosító kártyákkal kapcsolatos biztonsági és megszemélyesítési koncepcióját. Az idén már Londonban és Berlinben is bemutatott E-ID többek között rendelkezik a biometrikus azonosítók írására, tárolására és olvasására alkalmas kontaktusos és kontaktus nélküli chippel, valamint a legkorszerűbb CLI/MLI biztonsági megoldással.
Ahogy Kalauz Kristóf, az Állami Nyomda Biztonsági Nyomdatermék Centrum gyáregység igazgatója előadásában is elhangzott, a lengyel konferencia is bizonyítja, hogy a közeli jövő nemcsak az Egyesült Államokban vagy Nyugat-Európában, hanem a kelet-közép-európai régióban is mindenképp az elektronikus azonosítóké. Az, hogy az eseményen a legnevesebb nemzetközi szakértők közreműködésével külön szekció foglalkozott az európai szabványok lengyelországi integrálásával kiválóan jelzi, hogy megkerülhetetlenné válik az újfajta személyazonosításra való átállás hazánkban is.
Az eseményt követően Lengyelország vezető kereskedelmi televíziója felkérésére Mirosłav Kulpa a nagyközönség számára is bemutatta az Állami Nyomda E-ID megoldását, illetve beszélt azokról technikai és funkcionális követelményekről, amelyek szükségesek a lengyel E-ID bevezetéséhez.

Letöltések