Egészségügyi partnerekkelközösen olyan kontaktus nélküli rendszert dolgozott ki az NFC és mobilmegoldásokra specializálódott Merchant360, amivel a mind azorvosok, mind a betegek által gyűlölt, időrabló papírmunka kiváltható. Azadminisztrációs idő lerövidítésének és a komplex megoldás kialakításának pedig csaknyertesei vannak.

Űrlapok, kórlapok, nyomtatványok, és megint űrlapok, kórlapok,nyomtatványok. Ezt a végeláthatatlan papírmunkát oldja fel a Merchant360 NFCalapú megoldása, amelyet a Health PortalSolution/TPA Benefits és a TheCliniCard segítségével dolgozott ki. A PatientID+ elsődleges célja megszabadítania rendszert azoktól a formanyomtatványoktól, amelyeket ki kell tölteni, mikor apáciens orvoshoz megy, és ezzel együtt felgyorsítani, kényelmesebbé éspontosabbá tenni az adatfelvételt. Az NFC-t használó PatientID+ korszerűbetegazonosítást, nagyfokú adatbiztonságot és biztonságos fizetési folyamatottesz lehetővé.
A PatientID+ segítségével az egészségügyi szolgáltatók, amikor egy betegmegérkezik a kórházba a műtétre, vagy csak egy kivizsgálásra, könnyen tudjákazonosítani az adott pácienset, az ellátásra való jogosultságát és kezelnitudják a fizetési folyamatot. Ennek alapja, hogy a betegazonosítót, illetve azösszes szükséges információt az illető az NFC-képes telefonjában, vagy egykontaktus nélkül PatientID+ tag-en tárolja. A beteg PIN kódja segítségévelhozzáfér az eszközhöz, és a megérkezést követően pillanatok alatt továbbítanitudja az adatokat a szolgáltatónak.

Manapság az egészségügyi fejlesztéseknek már olyan elvárásoknak kellmegfelelni, mint a betegellátás színvonalának növelése, a hivatali folyamatokgyorsítása és átláthatóvá tétele, és nem utolsósorban az adatok elektronikustárolása és feldolgozhatósága. Az NFC-s PatientID+ megfelelve ezeknek azigényeknek a személyazonosítónk, a TB kártyánk és a bankkártyánk egyben, ami acéloknak megfelelően lerövidíti az adminisztrációt, csökkenti a költségeket,növeli az ellátás színvonalát, azaz hatékonyabbá teszi a rendszert.

Fényképek: https://www.theclinicard.com, https://juno.cumc.columbia.edu