A Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) Rácz Lászlót, az Állami Nyomda RFID és chipkártya szakértőjét kérte fel az egyesület RFID tagozatának vezetésére. A szakember első feladatainak egyike a 2010. január 21-i workshop megszervezése volt.

2009 végén kérte fel Rácz Lászlót a MLE az egyesület RFID tagozatának vezetésére. Az Állami Nyomda Nyrt. szakembere évek óta sikeresen dolgozik RFID és chipes megoldások kidolgozásán Közép-Kelet-Európa második legnagyobb biztonsági nyomdájánál. Az általa vezetett fejlesztéseket a Nyomda eredményesen alkalmazta többek között a Teva gyógyszergyárral közös pilot projektjében, amelynek célja az RFID technológia a gyógyszerellátási láncba történő beépítése a rendszer biztonságosabbá és gyorsabbá tétele érdekében. Hasonlóan sikeres volt az Unileverrel közös RFID pilot is, amely a hűtött élelmiszerek nyomon követhetőségét és minőségvédelmét biztosította a legmodernebb technológiák alkalmazásával.

A tagozat vezetőjeként Rácz László volt a házigazdája a 2010. január 21-én megrendezett „MLE RFID Workshop”-nak, amely keretében az érdeklődők áttekintést kaphattak az RFID technológia működéséről, az alkalmazási lehetőségekről, és megismerkedhettek több hazai esettanulmánnyal is. A fórumon az Állami Nyomda mellett minden, a hazai rádiófrekvenciás azonosításon alapuló fejlesztésben élen járó társaság: a GS1 Magyarország Zrt., az ODIN Budapest Kft., a Vonalkód Rendszerház Kft., és a BCS Hungary is képviseltette magát. Az előadások – tekintettel a gazdasági válságra – különösen a költséghatékony és költségcsökkentő megoldások bemutatására koncentráltak.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések