2024. március 8. – Az ANY Biztonsági Nyomda 2023. évi nettó árbevétele 55,5 milliárd Ft. Ez 12,3 milliárd Ft-os, 28 %-os növekedést jelent az előző évhez képest.

A biztonsági termékek értékesítéséből származó bevétel 90%-kal nőtt, és ennek jelentős része a külpiacokról származik. Az exportárbevétel 30,3 milliárd forintra emelkedett, 55%-os exportarányt képviselve. A Nyomda 173 éves történetében az export éves értéke először haladja meg a belföldről származó bevételt. A 14,2 milliárd Ft-os exportnövekedés motorjai az angolai projekt, az ázsiai és afrikai kontinensre szállított útlevelek és papír alapú biztonsági dokumentumok. A konszolidált EBITDA összege 8,775 milliárd forint, az üzemi eredmény 6,402 milliárd forint. Az egy részvényre jutó eredmény 298 Ft.

A 2023-as év kiemelkedő volt a Nyomda számára, különösen az exporttevékenység terén. Projektjeink, nem csak piaci pozíciónkat erősítik, hanem hozzájárulnak a globális biztonság erősítéséhez is. Az útlevelek iránti megnövekedett keresletnek köszönhetően folytatjuk a kapacitás bővítő beruházásokat a Nyomdában. Az automatizáció és a hatékony termelés igényli a folyamatos technológiai fejlesztéseket. Piackutatásban és a termelés optimalizációjában, valamint a magas minőségi elvárások teljesítése érdekében a mesterséges intelligencia egyre nagyobb teret kap. Eredményeink, pénzügyi stabilitásunk, valamint további sikereink záloga az innováció és a fejlesztések iránti töretlen elkötelezettségünk. A növekedés fenntartásához szükséges fejlesztések finanszírozási igényét szem előtt tartva az Igazgatóság 250 Ft osztalék kifizetését javasolja a Közgyűlésnek. ” – fűzte hozzá a 2023. évi jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.