Számos NFC-s pilot fut a világban, de mindközül a jövő szempontjábóllegérdekesebb a Google Wallet. Bár már többször foglalkoztunk a programmal (itt,ittés itt)olyan változások történnek benne, amik mellett nem mehetünk el szó nélkül.
Megítélésünk szerint október hónapban megtörtént az áttörés már, ami aGW jövőbeni sikerét illeti. Az NFC-vel kapcsolatban rendre abba az ellenérvbebotlik az ember, hogy „nincs elég elfogadóhely, vagy hogy „nincs elég telefon”.Úgy néz ki, hogy ezt a problémát sikerült a keresőóriásnak kiiktatnia, és azelfogadóhelyek számát olyan szintre emelnie, ami már a komolyan veendőkategória. Ennek első lépése volt, hogy az Egyesült Államokban és Kanadábantöbb mint 900 bolttal rendelkező American EagleOutfitters csatlakozott a GW programjához. A ruházati termékeket éskiegészítőket árusító AE Los Angeles-i, San Francisco-i, Chicago-i,Washington-i és New York-i üzleteiben október eleje óta lehet NFC-s mobillalfizetni, mobillal érvényesíteni a kapcsolódó kedvezményeket, illetve csatlakoznia bolthálózat hűségprogramjához.

Annak érdekében, hogy a vásárlók megismerjék az új fizetési megoldását,az AE Time Square-en található, a cég zászlóshajójának számító üzletben október31-ig a Google szakembereivel minden érdeklődőt személyesen vezetnek végig avásárlási folyamaton egy ott kapott Nexus S telefon segítségével. A telefonon10$ értékű ajándékutalvány van, amit naponta megújuló további kedvezményesajánlatok egészítenek ki. Emellett a Google Wallet-ot használó vásárlók 15%kedvezményben is részesülnek a vásárlás teljes értékéből. A Tapping Spreeelnevezésű gyakorlati bemutató tehát hatalmas kedvezményt biztosít cserébeazért, hogy a felhasználó felfedezze a mobilfizetés és mobilvásárlás nyújtottaújszerű élményt.

A GW teljesen kompatibilis az AE Aereward$ nevű hűségprogramjával, éslehetővé teszi a résztvevők számára, hogy műanyagkártyájukat sutba dobvaegyetlen érintéssel megszerezzék a vásárlások után járó hűségpontokat. Emellettmind az ajándékkártyákat (ajándék vásárlási utalványokat), mind pedig akülönleges ajánlatokat kezelni tudja az alkalmazás.
Az American Eagle lépését aztán október közepén üzlethálózatok egészsora követte. Az elmúlt hetekben csatlakozott a GW-hez a The Container Store, aFoot Locker, a Guess, a Jamba Juice, az általunknemrég említett Macy’s, az OfficeMax és a Toys’R’Us. Mindez a Google arrakésztette, hogy bizonyos frissítéseket hajtsanak végre a szolgáltatásban. Azapplikációban kialakítottak egy új ún. „Featured Offers” szekciót, ami továbbiexkluzív kedvezményeket ad a Google Wallet felhasználók számára. Emelletttovább finomították a tranzakciókkal kapcsolatban elérhető részleteket a Googleprepaid kártyás felhasználók számára. Így a valós idejű tranzakciós adatok (pl.kereskedő neve, helye, vásárlási érték, vásárlás ideje stb.) egyetlenkattintással elérhetővé és visszakereshetővé váltak számukra is.

Mindehhez vegyük hozzá, hogy a Google és a Samsung által közösenbejelentette az új Galaxy Nexus – amely novembertől lesz elérhető – már azAndroid legújabb verzióját futtatja, ami azt jelenti, hogy alapból benne van apénztárca alkalmazás és az NFC chip. Ezeket a lépéseket nézve nem merészség kijelenteni,hogy a Google elkötelezte magát az NFC-s mobilfizetés mellett.

Fényképek: https://www.youtube.com/user/Google