Az Állami Nyomda Igazgatósága a 2008. évi eredmény után 784 116 ezer Ft osztalék kifizetését javasolja, amely részvényenként 53 Ft-ot jelent. Az előterjesztések értelmében a március 30-án összeülő Közgyűlés dönt a részvényopciós program átalakításáról is.

A hitelmentes Állami Nyomda a gazdasági válság ellenére története eddigi legjobb évét zárta Az Igazgatóság 784 116 ezer Ft kifizetését javasolja. Ennek értelmében a Társaság 2008. évi 1 318 323 ezer Ft-os mérleg szerinti eredménye alapján számolt 91 Ft-os EPS 58%-a kerül kifizetésre. A Társaság birtokában lévő saját részvények után járó osztalék a részvényesek között arányosan lesz elosztva az osztalékfizetési időpontjában, 2009. május 20-án. Figyelembe véve a jelenlegi saját részvények számát, a részvényenkénti osztalék 54,55 Ft.

Mivel a legtöbb tőzsdei cég, így az Állami Nyomda részvényeinek árfolyama is a régiós kockázat emelkedése miatt jelentősen csökkent, a Társaság Igazgatósága a korábbi menedzsmentösztönző rendszer felülvizsgálatát javasolja. Az előterjesztés értelmében, az opciós programban 2013-ig megszerezhető 800 000 db törzsrészvényt továbbra is három részletben hívhatják le a menedzsment tagok. Az egyes részletekhez tartozó célárfolyamot azonban 1000, 1250 és 1500 Ft-os szintre javasolja módosítani az Igazgatóság annak érdekében, hogy a program a pillanatnyi árszintek mellett, középtávon is teljesíthető célokat tartalmazzon.

„A jelenlegi gazdasági környezetben – drága hitelek és a megugró euró árfolyam következtében – elsősorban a stabilitás megőrzése és részvényeseink bizalmának megtartása a cél. Az osztalékjavaslat megfelelő egyensúlyt teremthet a részvényesek kiszolgálása és a készpénzállomány nyújtotta mozgástér megtartása között. Ugyanakkor az Állami Nyomda stabil készpénztermelő képessége és technológiai versenyelőnye a válságot követően is biztosítja a közép- és hosszú távú növekedést.” – mondta Zsámboki Gábor, az Állami Nyomda vezérigazgatója, az Igazgatóság tagja.

Állami Nyomda Nyrt.

Letöltések