2023. 03. 10. Az ANY Biztonsági Nyomda 2022. évi nettó árbevétele 43,2 milliárd Ft, tovább erősödött az export, 16,1 milliárd forint érkezett a külpiacokról. Az egy részvényre jutó eredmény 156 Ft. A Társaság Igazgatósága döntött arról is, hogy osztalékként a teljes eredmény kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2022. évi nettó árbevétele 43,2 milliárd Ft, 2,5 milliárd forinttal magasabb, mint az előző év hasonló időszakának forgalma. Az export értéke 16,1 milliárd Ft, mely 1,8 milliárd Ft-tal, 13 %-kal magasabb a tavalyi évhez képest. A konszolidált EBITDA 5,6 milliárd Ft, amely 15%-kal kevesebb, mint 2021-ben. A konszolidált tárgyi időszaki eredmény 2,2 milliárd Ft.

A 43,2 milliárd Ft-os árbevétellel túlszárnyaltuk előző éves forgalmunkat, mindemellett nettó eredményünkre rányomta bélyegét az energiahelyzet. Az utolsó negyedévre még nagyobb hatással voltak az emelkedő költségek; az extrém magas energiaárak mellett, az alapanyagpiacon jelentkező nehézségek továbbra is hatással vannak a Nyomda működésére.
2023-ban tovább erősödő exporttevékenységünkkel biztosítva látjuk növekedésünket, folytatjuk
fejlesztéseinket és a portfólió bővítést csoportszinten. Leányvállalataink munkatársai Gyomán és Romániában is kiemelkedő teljesítménnyel járulnak hozzá fejlődésünkhöz nem csak hazai környezetben, hanem a nemzetközi piacokon is.”– fűzte hozzá az 2022. évi jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.