A népesedési világnapot 1989. július 11. óta ünnepeljük az ENSZ kezdeményezésére. Becslések szerint a mai, 7,7 milliárdról – a lassuló tendencia ellenére – 2050-re 9,7 milliárdra nőhet a Föld lakossága.

Számunkra alapvető, hogy rendelkezünk személyazonosító kártyával, útlevéllel, vagy születési anyakönyvi kivonattal. Miért jelent problémát a tény, miszerint az emberiség 14%-a nem rendelkezik semmiféle azonosító okmánnyal? El sem tudjuk képzelni, de az úgynevezett „láthatatlan emberek” nem szerepelnek a nyilvántartásokban, így semmilyen szociális vagy társadalmi juttatáshoz nem férhetnek hozzá: kimaradnak az oktatásból, az egészségügyből, még szavazati joggal sem rendelkeznek. Ennek az 1,1 millió embernek a fele Közép- és Dél-Afrikában él. Felmerül a kérdés: oktatás és megfelelő egészségügy hiányában, hogyan harcolhatnánk a túlnépesedés ellen?

Ennek fontosságát a világ vezetői is felismerték és kitűzték a célt, hogy 2030-ra mindenkinek rendelkeznie kell legális személyazonosító okmánnyal.

Mi erre a problémára szeretnénk megoldást nyújtani: többek között személyazonosító termékeinkkel, fejlesztéseinkkel, az ezekhez kapcsolódó informatikai és biometrikus adatfeldolgozó, valamint használatukhoz elengedhetetlen infrastrukturális rendszereinkkel tudjuk a megfelelő kormányzatokat segíteni.

A kezdeményezésnek köszönhetően csak Afrikában több mint 250 millió ember kapott már kézhez nálunk készült papír alapú biztonsági dokumentumot. Bár hosszú még az út, de már most, közösen kell cselekednünk. A cél az, hogy egyetlen baba se lehessen többé „láthatatlan ember”, legálisan gyakorolhassa minden állampolgári jogát.