A Nyomda- és Papíripari Szövetség 2024-ben is két kollégánknak, Druzsbaczky András, üzemvezetőnek és Szamper Károly, termelésirányítási vezetőnek ítélte oda a hazai nyomdaipar egyik legnagyobb szakmai elismerését, a Hess András-díjat. A díjátadó ceremóniára 2024. április 18-án, csütörtökön a szövetség Tavaszi Gazdasági Konferencia és 54. közgyűlése keretén belül került sor Budapesten.

Druzsbaczky András 1992. szeptember 1-től tevékenykedik a Nyomdában. Ugyanebben az évben szerzett diplomát a Könnyűipari Műszaki Főiskola nyomdaipari szakán, majd 1995-ben az Erdészeti és Faipari Egyetemen vehetett át nyomdaipari mérnök diplomát. András munkája mellett számos szaktanfolyamot is elvégzett, többek között informatikai, információbiztonsági, és minőségirányítási témakörökben. Előbb a termelési informatikai csapatot irányította, majd 2009-től lett a digitális nyomtatóüzem vezetője. Személye garancia a digitális nyomtatás folyamatos fejlődésének, számos termék gyártásában, új technológiák bevezetésében volt meghatározó szerepe. A nagy volumenű, kampány időszakaink professzionális teljesítésében kollégánk kiemelt jelentőséggel bír. András nem ismer lehetetlent, határozottan és mindig emberséggel irányítja csapatát, szükség esetén más területeken is számíthatunk rá és nyomdász-informatikus vénájára. Budán él feleségével, négy leánygyermek édesapja. Kiváló szakember és hűséges barát. Szeret utazni, olvasni, sportolás gyanánt rendszeresen hagyományos kézi kaszájával vágja le a füvet kertjében.

Szamper Károly a Tótfalusi Kis Miklós Nyomdaipari Szakközépiskola ofszet gépmester szakán érettségizett, majd könnyűipari mérnök diplomát szerzett. Első munkahelyén gépmesterként tevékenykedett, de hamar megtanulta a formakészítés és a kötészeti feldolgozás összetett feladatait is. Később belekóstolt a nyomdaipar kereskedelmi, termelésirányítási és gyártmánygazdai feladataiba, így 2012-ben termékgazdaként jelentős szakmai tapasztalattal lépett be Társaságunkhoz. 2019-től termelésirányítási vezetőként tevékenykedik a Halom utcában. Munkája során koordinálja a kötészet, a nyomógépterem és valamennyi kapcsolódó termelési terület feladatait, részt vesz a termelési programok kialakításában. Személye meghatározó az útlevélgyártás elindításában, működtetésében és fejlesztésében, szakmai igényessége és szorgalma példaértékű. Két gyermek édesapja, Kispesten él, szabadidejében szívesen jár koncertekre. Ha teheti, gyakran hódol ifjúkorából megőrzött hobbijának, a bélyeggyűjtésnek, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnökségi tagja.

További sikeres éveket kívánva, szívből gratulál a Nyomda csapata!