2022. május 13. Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 11,6 milliárd Ft volt, az export piacról 3,8 milliárd forint érkezett az első három hónapban.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2022. első negyedéves árbevétele 11,6 milliárd Ft, amely 20%-kal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában. Az export 3,8 milliárd Ft, jelentősen nőtt a kártya termékek forgalma a külpiacokon. A konszolidált EBITDA 2044 millió Ft, amely 749 millió Ft-tal több, mint 2021 első negyedévében. A nettó eredmény 1086 millió Ft, amely 618 millió Ft-tal magasabb az előző év hasonló időszakához képest.

A 2021-es sikeres év után, 2022-ben is sikerült növekvő árbevétellel zárni az első negyedévet. Ehhez jelentősen hozzájárul, hogy a lejáró okmányok megújítására adott júniusi határidő közeledtével folyamatosan növekszik az okmányrendelések száma, valamint fennakadás nélkül végeztük el a parlementi választásokhoz kapcsolódó nyomdai feladatokat, és leányvállalataink is kiválóan teljesítettek az első 3 hónapban. A megnövekedett erőforrás igényeket a pandémia időszakában végrehajtott fejlesztések és technológiai beruházások mellett, a meglévő kapacitásokkal jól gazdálkodva valósítottuk meg, így hatékony működésünknek köszönhetően nettó eredményünk jelentősen nőtt.
A gazdasági környezet hatásai, mint szállítási határidők és árak növekedése, alapanyagok beszerzésének nehézségei, kihívások elé állítják munkatársainkat, de fennakadásokat nem okoznak. Tovább folytatjuk technológiai, termék és szolgáltatás fejlesztéseinket, ezzel is biztosítva további fejlődésünket a hazai és nemzetközi piacokon.” – kommentálta az első negyedéves jelentést Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.