Az ANY Biztonsági Nyomda 2014. első három hónapjának árbevétele 27%-kal, ezen belül az export 54%-kal, a nettó eredmény 36%-kal nőtt a tavalyi év hasonló időszakához képest.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2014. első negyedévében 5,6 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 27%-kal magasabb az előző év hasonló időszakához képest. A növekedést a stratégiai termékszegmensek biztosították. A külföldi leányvállalatok nyomtatvány gyártási és logisztikai tevékenységnek köszönhetően a külpiaci értékesítés tovább nőtt. Az export 54%-os növekedéssel, 1,8 milliárd Ft-ot ért el, amely immár 32%-a a teljes árbevételnek. Tovább javult a Társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 24%-kal, az üzemi eredmény 37%-kal nőtt, a nettó eredmény 262 millió Ft volt, amely 36%-kal magasabb a tavalyi év első negyedévéhez képest.

„Ma már elmondható, hogy a 10 éve megkezdett export piaci tevékenységünk – a román, bolgár és szlovák leányvállalataink révén – jelentős mértékben segíti a Nyomda stabil működését. Az export árbevételi arány eléri a 32%-ot, amelyben jelentős szerepe van a román és bolgár nyomtatvány megszemélyesítő kapacitásnak, ami megközelíti a hazai méreteket. Ebben a negyedévben az árbevételt az országgyűlési választási szavazólapok nyomtatása és logisztikai tevékenysége is növelte, amely rendkívül szoros, feszített munkatempót követelt, azonban korábbi tapasztalataink és munkatársaink szakértelme biztosította, hogy maradéktalanul eleget tegyünk ennek a kimagaslóan fontos megbízásnak” – kommentálta a társaság jelentését Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója.