Az ANY Biztonsági Nyomda (korábbi nevén Állami Nyomda) 16,8 milliárd Ft árbevétel mellett, 545 millió Ft-os nettó eredményt ért el 2012-ben. A portfoliótisztítás és a gyáregység költöztetés egyszeri hatása a tervezett és kommunikált mértékben jelent meg a pénzügyi eredményekben.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. a 2012-es üzleti évben 16,8 milliárd Ft árbevételt ért el, amely 2%-kal alacsonyabb az előző évhez képest. A portfoliótisztítás eredményeképpen 11%-kal csökkent a hagyományos nyomdatermékek és 6,5%-kal a nyomtatványok forgalma, ugyanakkor a stratégiai termékszegmensek, a biztonsági termékek és megoldások 1%-kal, a kártyagyártás árbevétele 6%-kal nőtt. A Pásztói Gyáregység termelő területeinek átköltöztetése a budapesti telephelyre rendben megtörtént. A korábban prognosztizáltnak megfelelően az elbocsátások miatti végkielégítések és a szükséges technológiaköltöztetés mintegy 80 millió Ft-os többletköltséget jelentett. Ennek köszönhetően az előző évhez képest a nettó eredmény 78 millió Ft-tal csökkent, 545 millió Ft lett.

 „2013. február 1-jétől már az új, ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. néven jelenti pénzügyi adatait Társaságunk. Az elmúlt évtizedekben és a jövőben is olyan termékek és megoldások értékesítésén dolgozunk, amelyek megfelelnek a piaci kihívásoknak. Ezért a Nyomda folyamatosan növeli működésének hatékonyságát. Az elmúlt évben a létszámcsökkenés mellett megmaradt az árbevételi szint és a készpénztermelő képesség is. Ugyanakkor a mobil és okmánybiztonsági fejlesztési programokat továbbfolytatjuk azért, hogy javuljon piaci versenyelőnyünk, növekedjen termékeink hozzáadott értéke, és ezáltal középtávon javuljon eredményességünk is. De rövidtávon, a tavaly elkezdett racionalizálási lépésektől a management 2013-ban nem csak 150 millió Ft-os költségmegtakarítást vár, hanem azt is, hogy érezhetően javuljon a Nyomda versenyképessége.” – mondta Zsámboki Gábor, a Társaság vezérigazgatója.

  

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

korábbi nevén Állami Nyomda Nyrt.