Az ANY Biztonsági Nyomda 2013. évi árbevétele 7,4%-kal, ezen belül az export 27,5%-kal, a nettó eredmény 30,6%-kal nőtt a tavalyi évhez képest. Az egy részvényre jutó eredmény 50 Ft.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2013-ban 18 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 7,4%-kal magasabb az előző évhez képest. A növekedést a kártyák és a nyomtatványok gyártása, megszemélyesítése biztosította. A növekvő romániai nyomtatvány gyártási és logisztikai tevékenységnek köszönhetően a külpiaci értékesítés tovább nőtt. Az export 27,5%-os növekedéssel, 5,5 milliárd Ft-ot ért el, amely immár 30,4%-a a teljes árbevételnek. Tovább javult a Társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 12%-kal, az üzemi eredmény 28%-kal nőtt, a nettó eredmény 712 millió Ft volt, amely 30,6%-kal magasabb a tavalyi évhez képest. Ezáltal az egy részvényre jutó eredmény 12 Ft-tal magasabb, 50 Ft.

Az Igazgatóság döntött az évi rendes Közgyűlés összehívásának időpontjáról is, amelyet 2014. március 31-re hirdetett meg a Társaság székhelyén.

„Az elmúlt évben a cégcsoport megszilárdította működését. A költségoptimalizáló program eredményeképpen hatékonyabbá tettük működésünket és megerősítettük részesedésünket a hazai és a régiós piacainkon. Okmánybiztonsági- és mobil fejlesztéseink pedig megfelelő alapot adhatnak a jövőbeni stabil működés folytatásához.” – kommentálta a társaság jelentését Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója.