2020. november 20. Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. árbevétele 2020 első három negyedévében elérte a 20,1 milliárd Ft-ot, s ennek 42%-a érkezett a külpiacokról.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. az év első kilenc hónapjában 20,1 milliárd Ft árbevételt könyvelhetett el.azaz 20%-kal csökkent az előző év hasonló időszakához képest. A járvány következtében minden meghatározó termékcsoportnál visszaesett a kereslet, kevesen váltottak ki új úti okmányokat és más igazolványokat sem váltottak ki az emberek sem Magyarországon sem az export piacok országaiban, ugyanígy az értékcikkek, adójegyek felhasználása is jelentős elmaradást okozott. A tavalyi magasabb bázisérték egyik eleme a választási nyomtatványok árbevétele volt. A III. negyedév 7,1 milliárd forintos árbevétele, több mint 1 milliárd Ft-tal magasabb az előző negyedév árbevételénél. Az export tevékenység továbbra is meghatározó, 42%-os arányt képvisel,az exportárbevétel 8,4 milliárd Ft volt. A konszolidált EBITDA 1979 millió Ft, a tárgyidőszak nettó eredménye 506 millió Ft.

“Jó hír, hogy a harmadik negyedévben javultak az eredmények. A vállalat nyereséges maradt, pénzügyi helyzete likviditása a legrosszabb hetekben is stabil volt. Alkalmazkodunk a különleges piaci helyzethez. Új termékek, szolgáltatások jelennek meg kínálatunkban. Arra számítunk, hogy a biztonság és a megbízhatóság olyan értékek, amelyek átsegitenek bennünket e nehéz időszakon. A fejlett technológia mellett, munkatársaink felkészültsége és lojalitása adja a vállalat erejét. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ha elérkezünk egy konszolidáltabb időszakhoz, akkor folytatódhasson a növekedés. Köszönjük ügyfeleink, dolgozóink és részvényeseink töretlen bizalmát!” – fűzte hozzá a jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.