Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. Okmánybiztonsági Laboratóriumának kutatói már eddig is számos komplex, hatékony védelmi megoldást fejlesztettek ki. Társaságunk – több éves tapasztalatának köszönhetően – okmány- és termékvédelmi projektekben a koncepció megtervezésétől a kivitelezésig segíti ügyfelei munkáját. Mindemellett ki tudja szolgálni azokat a piaci szereplőket is, amelyeknek egy-egy projekthez csak bizonyos részelemekre, egyes termékekre van szüksége. Így az ANY Biztonsági Nyomda papírgyárak, biztonsági nyomdák, az államigazgatási szektor és egyéb magántársaságok együttműködő partnere is.

Az ANY Biztonsági Nyomda Okmánybiztonsági Laboratóriumának szakértői egy új, a piacon egyedülálló biztonsági ofszet festéket fejlesztettek ki, amely ötféle fluoreszcenciát mutat.

A Nyomda legújabb, penta-fluoreszcens festéke kék/rózsaszín/zöldessárga fluoreszcenciát mutat hosszú/közepes/rövid UV hullámhosszakon gerjesztve, és ez kiegészül az ún. anti-Stokes valamint az infravörös fluoreszcenciával is. Ezáltal ötféle fluoreszcencia érhető el egyetlen ofszet festékkel, mely segítségével egyszerűen biztosítható okmányok és biztonsági dokumentumok kiemelt, egyedi védelme.