Az ANY Biztonsági Nyomda kiemelkedő teljesítményt nyújtott az év első három negyedévében, a nettó árbevétel elérte a 44 milliárd forintot, az export árbevétel 24,7 milliárd forintra emelkedett, így 56% az export aránya.

A vállalat árbevétele a harmadik negyedév végére 25%-kal nőtt, az export pedig 86%-os növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest.

A konszolidált EBITDA 6993 millió forint, míg a tárgyi időszaki eredmény 3492 millió forint.

Az export értékesítés aránya az év első felében alulról közelítette meg az 50%-ot, de a harmadik negyedév végére 56%-ra emelkedett, főként az angolai projekt sikerének és a nemzetközi piacon értékesített útleveleknek köszönhetően. A kiemelkedő bevétel, magas követelményeket támaszt, elengedhetetlen a technológiai fejlesztés, a kapacitás bővítés, a szakmai továbbképzés. Nem csak a mostani elvárásoknak kívánunk megfelelni, hanem azokon túllépve dinamikusan tovább fejlődni, ennek érdekében folytatjuk beruházásainkat. A gyártástechnológiai, informatikai fejlesztések mellett a digitális kompetenciánk növelése a cél.” – fűzte hozzá az 2023. első három negyedéves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.