Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nettó eredménye is 12%-kal növekedett 2019-ben. Az egy részvényre jutó eredmény 89 Ft. A Társaság Igazgatósága döntött arról is, hogy osztalékként a teljes eredmény kifizetését javasolja a Közgyűlésnek.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2019-ben 34,1 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 12%-kal magasabb az előző évhez képest, amelyből az export 12,6 milliárd Ft-ot képviselt. Az EBITDA 3,4 milliárd Ft-ot, a nettó eredmény 1,27 milliárd Ft-ot tett ki, így az egy részvényre jutó eredmény 89 Ft.

„Történelmi csúcsot elérve 100 millió euró feletti nettó árbevételt könyvelhettünk el 2019-ben, amelyet az exportnövekedésre irányuló stratégiánk jelentősen támogatta, hiszen több, mint 12,6 milliárd Ft-ot hoztunk haza a külpiacokról. Okmányfejlesztési projektekben történő intenzív részvételünkkel, sikeresen szerepeltünk a hazai és nemzetközi piacokon egyaránt. A folyamatosan növekvő keresletet gyártási kapacitásunk bővítésével is támogatjuk. 2020-ban célunk a „jövő nyomdájában” – az elkészülő új kutatás-fejlesztési központunkban és üzemcsarnokban -, még hatékonyabb működés mellett kiszolgálni meglévő és új partnereinket.” – tette hozzá Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a jelentés publikálásakor.