12%-os exportbővülés mellett, 4%-os EBITDA növekedés jellemzi az ANY Biztonsági Nyomda csoport első három negyedévi teljesítményét.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2015. első három negyedévében 16,1 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely csupán 6%-kal alacsonyabb az előző év hasonló időszakához képest, amikor a Nyomda a 2014. évi választási nyomtatványok nagy részét készítette. Az export 12%-os növekedés mellett, 6,3 milliárd Ft bevételt biztosított, amely 39%-a az ANY csoport forgalmának. Az egyszeri tételnek számító választási munkák miatti árbevétel csökkenés ellenére javult a Társaság jövedelmezősége, az EBITDA 4%-kal emelkedett, amely 11,4%-os EBITDA marginnak felel meg. A nettó eredmény az első kilenc hónapban 726 millió Ft volt, amely részvényenként 51 Ft-os eredményt jelent.

A 39%-os exportarány azt mutatja, hogy leányvállalataink tevékenységével Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában, valamint közvetlen afrikai exportunk segítségével a Társaság képes a további növekedésre. Az egészséges növekedési pályát jól jellemzi az EBITDA emelkedése is. Az első három negyedévében elért 51 Ft-os egy részvényre jutó eredmény pedig a jelenlegi piaci környezetben további bizakodásra adhat okot.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.