Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 7 milliárd Ft volt az első három hónapban. Jelentősen, 3,1 milliárd forintra nőtt az export. 

Az ANY Biztonsági Nyomda 2020. első negyedéves árbevétele 7,0 milliárd Ft, amely 6%-kal alacsonyabb, mint az előző év hasonló időszakában. Az export elérte a 3,1 milliárd Ft-ot, amely 0,4 milliárd Ft-tal nagyobb, mint a tavalyi év első három hónapjában. Ez 44%-os export arányt jelent.. A konszolidált EBITDA 784 millió Ft, amely 29 millió Ft-tal több, mint 2019 első negyedévében. A nettó eredmény 292 millió Ft, amely 23 millió Ft-tal, 7%-kal csökkent, az előző év hasonló időszakához képest.

Nemcsak túléljük a krízist, hanem megerősödve kerülünk ki a válságból. Március első napjaiban meghoztuk azokat döntéseket, amelyekkel részben tompítani tudjuk a vírus okozta bizonytalan helyzet kockázatait. A Nyomda 2020. márciusának második hetében sikeresen átállt arra a működési modellre, amely a második negyedévben is jellemzi mindennapjainkat. Dolgozóink biztonsága érdekében nőttek a ráfordításaink, a Nyomda nagy értéke lojális munkatársaink odaadása. A válság hatására csökkent az árbevétel, különösen a magyar okmányok tekintetében. Ezzel párhuzamosan sikerült csökkentenünk az egyéb költségeket, úgy hogy mindeközben megőriztük a munkahelyeket. Megkezdődött a termelés az új üzemcsarnokban és az Okmánybiztonsági Labor költözése is segíti az értékteremtést. Büszkék vagyunk arra, hogy a nehéz időszakban sikerült növelni az exportot és ez a tendencia folytatódni látszik a második negyedévben is.” – kommentálta az első negyedéves jelentést Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.