2023. 05. 15. Az ANY Biztonsági Nyomda 2023. első negyedévi nettó árbevétele 11,2 milliárd Ft, tovább erősödött az export, 4,8 milliárd Ft érkezett a külpiacokról.

Az ANY Biztonsági Nyomda első negyedévi nettó árbevétele 11,2 milliárd Ft, 410 millió forinttal alacsonyabb az előző év – egyszeri projektmunkából adódóan magasabb – bázisidőszakához képest. Az export értéke 4,8 milliárd Ft, mely 1 milliárd Ft-tal, 26 %-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakának forgalma. A konszolidált EBITDA 1451 millió Ft. A konszolidált tárgyi időszaki eredmény 474 millió Ft.

Jó hír: 43 %-ra emelkedett az export értékesítés aránya az árbevételben. Egyaránt nőtt a biztonsági termékek és megoldások, a kártyagyártás és a megszemélyesítés szegmenseinek bevétele, köszönhetően az útlevél és papír alapú biztonsági dokumentum, valamint a kártyaokmányok iránt jelentkező igények erősödésének. Az eredményünket csökkentette kedvezőtlen árfolyamváltozás, a kamatok emelkedése és legerőteljesebben pedig az energiaköltségek megugrása. A hosszú távú szerződések a Nyomdának biztonságot jelentenek, ám a költségelemek növekedését ilyen esetekben ritkán tudjuk érvényesíteni az árakban.
Nagyarányú fejlesztések folytatódnak a Nyomdában. Így az esztendő második felében erőteljesen növekszik az útlevélgyártó kapacitásunk és a fejlett technikának köszönhetően költséghatékonyabbá válik a biztonsági termékek gyártása. Jelentős növekedést várunk a nemzetközi piacokon. – fűzte hozzá a 2023. első negyedéves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.