2023. 08. 15. Az ANY Biztonsági Nyomda 2023. első félévi nettó árbevétele 26,2 milliárd Ft, az exportárbevétel 12,9 milliárd Ft, 49% -os exportarányt képviselve.

Az ANY Biztonsági Nyomda első féléves nettó árbevétele 26,2 milliárd Ft, 2,9 milliárd forinttal magasabb az előző év bázisidőszakához képest. Az export értéke 12,9 milliárd Ft, mely 4,7 milliárd Ft-tal, 58%-kal magasabb, mint az előző év azonos időszakának forgalma. A konszolidált EBITDA 3 717 millió Ft. A konszolidált tárgyi időszaki eredmény 1 490 millió Ft.

A nyomda 20 éves exportpiaci terjeszkedése során kiemelkedő teljesítmény, hogy közel 50%-ra emelkedett az export értékesítés aránya az árbevételben. A növekedéshez nagy mértékben járult hozzá az angolai projekt keretében, első szakaszaként, az útlevélkibocsátó rendszer kiépítési feladatai kapcsán elhatárolt árbevétel. A megugrott „biztonsági termékek és megoldások” szegmens bevételhez az angolai projekt mellett jelentősen hozzájárulnak a nemzetközi piacokra gyártott útlevelek és egyéb papír alapú biztonsági dokumentumok.
Eredményünkre azonban még mindig hatással van a kedvezőtlen gazdasági környezet, többek között az árfolyamok és kamatok negatív hatása, valamint a szolgáltatások jelentős költségemelkedése. A stabil működésünk, sikeres hazai és külpiaci szereplésünk záloga a folyamatos fejlődés, fejlesztéseink. A technológiai beruházások mellett nagy hangsúlyt kap a digitális megoldások fejlesztése, melyek minden leányvállalatunknál bővítik a termék és szolgáltatás portfóliót. – fűzte hozzá az 2023. első féléves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.