2024. május 24. – Az ANY Biztonsági Nyomda 2024. első negyedéves nettó árbevétele 17,8 milliárd forint, az exportarány 59%.

Dinamikusan, 6,6 milliárd forinttal nőtt a Nyomda árbevétele idén március végéig, 2023 első negyedévéhez viszonyítva: meghaladta a 17,8 milliárd forintot. Továbbra is meghatározó ezen belül a stratégiai termékszegmensek aránya, a biztonsági termékek és megoldások értékesítése. 45% a növekedés mértéke. A növekedés első számú forrása Afrika és Ázsia. Az exportárbevétel 10,5 milliárd forint, ez a teljes forgalom 59 százaléka. Az útlevelek és a papír alapú biztonsági dokumentumok külföldi piacain erősek és tovább bővültek a Nyomda pozíciói. A konszolidált EBITDA 3,338 milliárd forint, a tárgy időszaki eredmény 1,972 milliárd forint, a növekedés jelentős, messze meghaladja az infláció mértékét.

A nemzetközi konfliktusok hatása a Nyomda életét is megnehezítette. A szállítási láncok fennakadásait sikeresen ellensúlyozta munkatársaink kimagasló tevékenysége és a vállalat iránti elkötelezettsége. Az ismert és súlyos háborús konfliktusok az afrikai és az ázsiai piacokon is ráirányították a kormányok figyelmét a különböző dokumentumok, így elsősorban az útlevelek biztonsági elemeinek erősítésére. A Nyomda most 25 éves Okmánybiztonsági laboratóriuma nagyban segíti a különleges és egyedi védelmi elemek beépítését e fontos okmányokba. Kapacitás- és hatékonyságnövelő beruházásaink javították versenyképességünket. Ez a folyamat természetesen nem áll meg, a nemzetközi versenyben az ANY Biztonsági Nyomda Nyilvánosan Működő Részvénytársaság az élmezőnyben található. Mindent megteszünk azért, hogy ez így is maradjon.” – fűzte hozzá a 2024. első negyedéves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.