2021. május 17. Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 9,6 milliárd Ft volt az első három hónapban, jelentősen nőtt az export árbevétel 4,3 milliárd forintra, ezzel az export arány 45%-ra emelkedett.

A 2020. első negyedéves működést már járvány sújtotta, ezt az alacsonyabb bázisidőszaki számadatok is tükrözik. A járványidőszak alatt a visszaesett megrendelési igények ellenére a Nyomda nem csökkentette a munkavállalói létszámot, és a dolgozóink is lojálisak hozzánk. Ez tette lehetővé, hogy a 2021. évi megnövekedett gyártási és szállítási igényeket teljesítsük. Az ANY Biztonsági Nyomda 2021. első negyedéves árbevétele 9,6 milliárd Ft, amely 38%-kal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában. Az export 4,3 milliárd Ft-ot, amely 1,3 milliárd Ft-tal nagyobb, mint a tavalyi év első három hónapjában, ezzel 45%-os export arányt képvisleve. A konszolidált EBITDA 1295 millió Ft, amely 511 millió Ft-tal több, mint 2020 első negyedévében. A nettó eredmény 468 millió Ft, amely 176 millió Ft-tal, 60%-kal növekedett, az előző év hasonló időszakához képest.

Nemcsak túléljük a krízist, hanem megerősödve kerülünk ki a válságból – tavaly ezekkel a szavakkal kezdtük az értékelést, és ez az állítás még jobban megállja a helyét most, mint eddig bármikor. Tudomásom szerint ma egyetlen koronavírusos betegünk sincs. Az első negyedév számai méltón tükrözik munkatársaink erőfeszítéseit, kiemelkedő teljesítményüket, mely a járványhelyzetben is töretlen. 2020 első negyedévétől az export aktivításunkat megerősítettük, a projektek száma közel duplájára növekedett. A külpiacok egyre szélesebb körben történő kiszolgálásához, valamint a védettségi igazolványok nagy példányszámban, rövid határidő mellett történő gyártásához és megszemélyesítéséhez elengedhetetlen a kimagasló szakmai és technológiai felkészültségünk. A kiváló szaktudáshoz párosuló folyamatos fejlesztések teszik lehetővé, hogy mind a hazai, mind a nemzetközi piacon növekedni tudunk.
Bízunk abban, hogy a növekvő átoltottság biztosítja a normális élethez való visszatérést és ezzel együtt a gazdaság élénkülését itthon és az export piacokon egyaránt.” – kommentálta az első negyedéves jelentést Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.