2022. november 21. Az ANY Biztonsági Nyomda első háromnegyedéves árbevétele 35,2 milliárd Ft, tovább erősödött az export arány, 13,3 milliárd forint érkezett a külpiacokról.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2022. első háromnegyedéves árbevétele 35,2 milliárd Ft, 3,6 milliárd forinttal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában. Az export értéke 13,3 milliárd Ft, mely 2,7 milliárd Ft-tal, 25 %-kal magasabb a bázisidőszakhoz képest. A konszolidált EBITDA 5,016 milliárd Ft, amely 632 millió forinttal kevesebb, mint 2021 első 9 hónapjában. A konszolidált tárgyi időszaki eredmény 2,021 milliárd Ft.

35,2 milliárd Ft árbevételt értünk el 3. negyedév végére. A szállítói láncokban tapasztalható nehézségek, az emelkedő papír, festék, polikarbonát és chip árak és bérköltségek valamint a megsokszorozódott energiaárak következtében jelentősen csökkent az eredmény, összehasonlítva a tavalyi év megfelelő időszakával. Ezek a tényezők továbbra is meghatározóak az ANY Csoport működésében. Hatékonyságnövelő és energiamegtakarítást szolgáló lépésekkel enyhítjük a negatív hatásokat. Az energiahatékonyság érdekében elkezdett korszerűsítéseket folytatjuk, a megújuló energiatermelő rendszert szolgáló beruházásokat elindítjuk, szem előtt tartva a környezettudatos megoldásokat.
Mérföldkőhöz érkeztek gyártástechnológiai beruházásaink, Budapesten legördültek az első nyomatok a legújabb mélynyomtató gépről, ez volt az utóbbi évtizedek legnagyobb beruházása cégünknél. A magas biztonsági szintet és kiváló minőséget képviselő útiokmányaink iránt érzékelhetően megnőtt a nemzetközi érdeklődés. Szabadalmi védettséget élvező biztonsági megoldásainkon alapuló termékeinket 51 országba exportáljuk. 10 éves szerződést kötöttünk az angolai útlevél rendszer szállítására, melynek keretösszege 130 millió EUR. Sikeres a terjeszkedés az export könyvpiacon a gyomai munkatársaknak köszönhetően és a Gyomai Kner Nyomda a digitális nyomtatás látványos fejlesztésével képes enyhíteni a könyvpiacon kialakuló feszültségeket.” – fűzte hozzá az első háromnegyedéves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.