Az ANY Biztonsági Nyomda vezette konzorcium két évre szóló szerződést írt alá a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal adó- és zárjegyek gyártására.

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. (korábbi nevén Állami Nyomda) és a Pénzjegynyomda Zrt. konzorciuma nyerte az adó- és zárjegyek gyártására vonatkozó, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Központi Hivatala által lefolytatott eljárást. A 2013. december 21-én megkötött szerződés nettó értéke két évre mintegy 3,8 milliárd Ft. A következő két naptári évben az ANY Biztonsági Nyomda által vezetett konzorcium több százmillió zár-, és adójegyet szállít le, amely mennyisége a megrendelői igényeknek megfelelően -30 és +25% között változhat.

„A Társaság 18 éve gyártja a magyarországi zárjegyeket. A zárjegyek és adójegyek biztonsága kulcskérdés a költségvetés számára és a két évtizedes együttműködés eredményeként kiszorítottuk a hamisítókat erről a területről. A nyomda okmánybiztonsági laboratóriuma nemcsak a magyar okmányok színvonalát fejleszti évről évre a hatóságokkal együttműködve, de számos nemzetközi tenderen is eredményesek voltunk. Budapesten készülnek az izlandi vezetői engedélyek és távoli afrikai országokban is az általunk gyártott high tech festékek védik az útleveleket. Sikeres szereplésünk ezen a tenderen megerősít minket abban, hogy csak új fejlesztésekkel és szabadalmakkal maradhatunk versenyképesek.” – mondta Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda vezérigazgatója. 

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.

korábbi nevén Állami Nyomda