2019 első félévében az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 3%-kal, eredménye 4%-kal magasabb, mint a tavalyi év hasonló időszakában.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2019. első félévében 16,1 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely a tavalyi év első félévéhez képest 453 millió Ft-tal magasabb. Az export 5,8 milliárd Ft, amely 345 millió Ft-tal, 6%-kal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában, az exportarány 36%-os. Az EBITDA 1584 millió Ft, amely 75 millió Ft-tal, 5%-kal nagyobb, mint az előző félévben. A nettó eredmény 652 millió Ft, ami 28 millió Ft-tal, 4%-kal magasabb az előző félévnél.

„A Nyomda hatékonysága nemcsak a kapacitások emelésével növelhető, hanem a tevékenységét egyre jobban átszövő elektronikus megoldásokkal is. Erre a trendre a több éve elkezdett hatékonyságnövelő programunk a bizonyíték, amelynek eredményeképpen 2013-hoz képest mára úgy duplázódott meg a Nyomda csoport árbevétele és nőtt 80%-kal nyeresége, hogy a dolgozói létszám csupán 24%-kal emelkedett. Az elektronikus megoldások nem csak a biztonsági és üzleti termékeket kiegészítő biometrikus és nyomon követő szolgáltatásokon keresztül vannak jelen a Nyomda kínálatában, hanem a termelésben és a logisztikában is. Az elmúlt időszakban egy hagyományos, de mégis világviszonylatban is kuriózumnak számító termékre voltunk büszkék. Az exportra kerülő egyik útlevél borítóján színes grafika jelent meg, így ez egy újabb sikeres mérföldkő a Nyomda életében.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.

ANY Biztonsági Nyomda Nyrt.