A hatékony gazdálkodás eredményeképpen a Nyomda 9%-kal növelte az EBITDA-t. Az export továbbra is növekszik, a Nyomda csoport bevételének 37%-át teszi ki.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2015. első negyedévében 5 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 11%-kal alacsonyabb, mint az előző év első negyedév ében, amikor a Nyomda a 2014. évi választási nyomtatványok egy részét készítette. Az export 4%-os növekedés mellett 1,9 milliárd Ft bevételt biztosított, amely 37%-a az ANY csoport forgalmának. Az egyszeri tételnek számító választási munkák miatti árbevétel csökkenés ellenére, javult a Társaság jövedelmezősége, az EBITDA 9%-kal, az üzemi eredmény 7%-kal emelkedett. A nettó eredmény 238 millió Ft volt.

„Büszkén mondhatjuk, hogy a stabil magyarországi piaci bevételhez minden harmadik forint külföldről érkezik. Stratégiai termékeink nem csak Magyarországon, hanem külföldön is versenyképesek és jelentősen hozzájárulnak a Nyomda csoport eredményes működéséhez. Ebben az évben az export mellett a hatékony működés növelése célunk, amelyet innovatív okmánybiztonsági és informatikai fejlesztéseink támogatnak.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.