2022. augusztus 17. Az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele 23,3 milliárd Ft volt az első fél évben, ebből 8,2 milliárd forint érkezett az export piacról.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2022. első féléves árbevétele 23,3 milliárd Ft, 0,9 milliárd forinttal magasabb, mint az előző év hasonló időszakában. Az export értéke 8,2 milliárd Ft. A biztonsági termékek, megoldások termékcsoportjának árbevétele csökkent, a kártya termékek forgalma megduplázódott a külpiacokon a bázisidőszakhoz képest. A konszolidált EBITDA 3,619 milliárd Ft, amely 371 millió forinttal kevesebb, mint 2021 első fél évében. Az üzemi eredmény 2,478 milliárd Ft.

Nehéz gazdasági környezetben sikerült felülmúlni a tavalyi rekord árbevételt. A gazdasági környezet általános bizonytalanságai mellett szűkültek az alapanyag beszerzés lehetőségei. Büszke vagyok arra, hogy sem a világszerte fellépő chip hiány, sem a papírhiány, illetve mindezek árának drámai növekedése nem jelentett leküzdhetetlen akadályt. Az árfolyamváltozásokat, a növekvő energiaköltségeket és a bérköltségek emelkedését egyre nehezebb érvényesíteni a termékek árában. Komoly műszaki fejlesztés zajlik ebben az esztendőben is a Nyomdában, a legkorszerűbb technológia mellett olyan nagy értékű gép kapcsolódik be a termelésbe, amelyhez hasonló mértékű beruházásra még nem volt példa az ANY több mint másfél évszázados történelmében. A leányvállalataink első féléves sikerei is jól látszanak a számokban. Kiemelem a romániai és gyomai csapat teljesítményét.” – fűzte hozzá az első féléves jelentéshez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.