Az ANY Csoport 12%-os árbevétel növekedéssel kezdte az első negyedévet, amelyből kiemelkedett az export tevékenység, ami 14%-kal nőtt és már elérte a 2,1 milliárd Ft-ot.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2016 első három hónapjában 5,5 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 12%-kal magasabb az előző év első negyedévéhez képest. Az export 14%-os növekedés mellett, 2,1 milliárd Ft bevételt biztosított, amely 38%-a az ANY Csoport forgalmának. A nettó eredmény 63%-os emelkedéssel 389 millió Ft volt, amely részvényenként 27 Ft-os eredményt jelent. A 389 millió Ft-os nettó eredményből 126 millió Ft egy egyszeri, egyéb bevétel soron jelentkező tétel hatása, amely az ANY Ingatlanhasznosító Kft. megvásárlása miatt került elszámolásra. Ennek oka, hogy a tulajdonszerzés időpontjában az ingatlanokat birtokló Társaság üzletrészének vételára alacsonyabb volt, mint a kapcsolódó ingatlanok piaci értéke, így az IFRS szabályoknak megfelelő, egyszeri bevétel került elszámolására. Az egyszeri tétel tisztítása után a nettó eredmény 263 millió Ft, amely 11%-os eredményjavulásnak felel meg. A korrigált EBITDA tovább növekedett, 644 millió Ft-ot tett ki, az EBITDA margin 12%-os.

Az első negyedévben kétszámjegyű növekedést ért el a Nyomda mind az árbevételi, mind a nettó eredmény soron. Ebben a negyedévben került elszámolásra az ingatlan-tranzakció hatása, a Társaság nettó eredménye e nélkül is, több mint 10%-os növekedést mutatott. A technológiai fejlesztéseink és az exportpiaci sikereink tovább növelték a csoport eredményességét. Ennek megfelelően 2016 legfontosabb célkitűzése az új piacok megnyerése.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.