Több mint másfélszeresére nőtt az export az ANY Biztonsági Nyomdában 2014. első félévében. A nettó eredmény 36%-kal javult.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2014. I. félévében 11,5 milliárd Ft-os árbevételt ért el. Ez 30%-kal magasabb, mint 2013 hasonló időszakában. A növekedést a stratégiai termékcsoportok biztosították. Az export 59%-os növekedés mellett 3,7 milliárd Ft bevételt biztosított, és ez megközelítőleg egyharmada az ANY forgalmának. Tovább javult a társaság jövedelmezősége is, az EBITDA 31%-kal javult, a nettó eredmény pedig 570 millió Ft, ami 36%-os növekedést jelent.

Növekedési stratégiánk a fejlesztéseken alapul. Ma már jól látszik a pénzügyi eredményekben is ez a tény. Különösen fontosnak tartjuk a külpiacokon való sikeres jelenlétet. Az okmányfejlesztési projektek, valamint az új festékekben is megjelenő K+F tevékenységnek köszönhetően nemcsak a hagyományos európai piacokon, hanem Ázsiában és Afrikában is sikeresek az ANY nagy hozzáadott értékű termékei. A cég pénzügyi helyzete stabil és azt reméljük, hogy az I. félévi lendület további jó eredményeket hoz 2014. hátralevő időszakában.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.