Az ANY exportárbevétele 14%-os növekedést ért el az első félévben, amely 41%-át adja a teljes bevételnek. A csoportszintű EBITDA és az összárbevétel is 4%-kal növekedett.

Az ANY Biztonsági Nyomda 2017 első félévében 12,2 milliárd Ft-os árbevételt ért el, amely 4%-kal magasabb az előző év első félévéhez képest. Az export 14%-os növekedés mellett, 5 milliárd Ft-ot tett ki, amely 41%-a az ANY Csoport forgalmának. A korrigált EBITDA 4%-kal növekedett, 50 millió Ft-tal több volt előző félévhez képest. Az üzemi eredmény 4 millió Ft-tal, a nettó eredmény 13 millió Ft-tal kevesebb az előző félévinél. A korrigált EBITDA margin továbbra is 12%-os.

„A cégcsoport stabil működését – többek között – az okmánybiztonsági és informatikai fejlesztések, a kapacitásnövelő beruházások és az aktív külpiaci tevékenység biztosítja. Ebben a félévben is dinamikusan növekedett az export, ezen belül az üzleti nyomtatványok és a biztonsági termékek forgalma nőtt jelentősen. Bízunk abban, hogy a kártyatermékek külpiaci értékesítése is növekedni fog az év hátralévő részében.” – fűzte hozzá a Társaság jelentéséhez Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója.