Hatályba lépett az angolai Belügyminisztérium és az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. között létrejött szerződés.

A Nyomda ezúton tájékoztatja tisztelt részvényeseit, hogy 2023. május 31-én, Luandában aláírásra került az angolai Pénzügyminisztérium és a magyar EXIM Bank közötti finanszírozási megállapodás. Ezzel teljesült az angolai Belügyminisztérium és ANY Nyrt. között korábban létrejött szerződés hatálybalépési feltétele.

A tíz évre szóló szerződés keretében, a Társaság az angolai Belügyminisztérium és az SME (Serviço de Migração e Estrangeiros), angolai Migrációs és Idegenrendészeti Hivatal, részére új biometrikus útlevélkibocsátó rendszermegoldást szállít. A szerződés keretösszege 130 millió euró. A rendszer tartalmazza a biometrikus adatfelvételező állomások kiépítését, az útlevél könyv tervezését és gyártását, valamint a helyi megszemélyesítő rendszer felállítását, és az ehhez kapcsolódó szolgáltatásokat.

Az angolai Belügyminisztérium és az ANY Nyrt. között korábban megkötött szerződésben foglalt 15%-os előleg átutalásra került. A projekt első fázisában a rendszer kiépítése a feladat, majd annak üzemeltetése és az útlevelek folyamatos szállítása. A fennmaradó 85 százalék kifizetése a projekt ütemezésének megfelelően történik.